Annyi a medve Magyarországon, hogy már össze is veszhetnek egymással

2023.05.22. 21:17
Az elmúlt időben egyre több medveészlelésről számolnak be az észak-magyarországi lapok. Eddig mindenki Mihályra, a Bükkben kószáló vadállatra figyelt, azonban most Nógrád vármegyében kaptak lencsevégre egy újabb példányt. Most egy újabb fiatal medvét láttak egy idősebb medve nógrádi területe közelében.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal is rögzítették medve jelenlétét az elmúlt hetekben. Korábban az Aggteleki Nemzeti Park déli határának térségében, Kánó és Felsőtelekes települések között kapták lencsevégre az állatot, majd május közepén videóra vették a Mihály névre keresztelt medvét.

Ezt követően arról is keringett információ, hogy a Nógrád vármegyei Karancsberény, Mihálygerge és Karancskeszi után már Etesen is felbukkant egy medve, azt azonban nem tudni, hogy ugyanarról a példányról van-e szó. Erről a példányról kép is született.

Most pedig a Nógrád megyei (sic!) medvefigyelő Facebook-oldal tett közzé egy bejegyzést azzal kapcsolatban, hogy összeveszhetnek a medvék, amit nem érdemes videózni.

A Karancsberényben észlelt fiatal medve átváltott egy másik területre! Ságújfalu és Etes közti hegyen a „régi szeméttelepnél” egy legelő víztározó tartályának a közelében látták az erdő szélén!  Mivel ott már tudunk egy másik medvéről, így előfordulhat a medvék közt konfliktus! Senki ne kockáztasson egy fénykép kedvéért!!! Az állattartókat türelemre, higgadtságra és óvatosságra kérjük! Senki ne essen pánikba, hiába a település közelsége, nem valószínű, hogy a medvék betérnének a faluba!

– írták.