„Ez így nem maradhat" – az általános iskola állapota miatt rettegnek a szülők Gyömrőn

2023.05.23. 12:29
Az elmúlt időszakban megsokasodtak a penészes, beázó, omladozó iskolákról szóló hírek, ám azok nem fogynak el egy könnyen, most gyömrői szülők egy csoportja jelezte, hogy a Fekete István Általános Iskolában tarthatatlanná vált a helyzet.

A potyogó vakolat és a beázó tető miatt vált tarthatatlanná a helyzet a Gyömrői Fekete István Általános Iskolában. A több mint százéves épületet legalább húsz éve nem újították fel, így az ma már olyan állapotban van, hogy a szülők félve engedik el gyermekeiket az iskolába. Az érintett anyukák, apukák hét elején egy demonstrációt is tartottak az intézményt fenntartó Monori Tankerületi Központ előtt, ahol kijelentették: elfogyott a türelmük.

Egy, az RTL Híradónak nyilatkozó szülő elárulta: a tanévnyitón, amikor a diákok kint álltak a külső részen, a tető közelében, az erkélynél leszakadt a mennyezet, 

két gyereket kis híján agyonütött.

Egy másik tiltakozó szülő azt mondta, 600 gyerek jár az intézménybe, amely maximum 400 főt tud befogadni.

Petíciót írtak

A szülők egy petíciót is vittek a tankerület vezetőjének, ebben leírták a problémáikat és a követeléseiket. Siegl Alfrédné, a szülői munkaközösség elnöke azt szeretné, hogy „ne kelljen attól rettegni egyetlen szülőnek sem, hogy vajon hazaér-e gyermeke épségben az iskolából”.

Elmondta: eddig hét helyre küldtek segélykérő levelet, minisztereknek, országgyűlési képviselőknek, a tankerületnek, de érdemi választ sehonnan nem kaptak.

Noha Hrtukáné Molnár Mónika, a Monori Tankerületi Központ igazgatója a petíciót átvette, azt mondta, segíteni nem tud.

Teljesen megértem önöket, és teljesen egyetértek önökkel, a Fekete István Általános Iskolát fel kell újítani. Ez így nem maradhat tovább

– jelentette ki.

Korábban egyébként egy új iskolát terveztek a régi helyére, de azt pénzhiány miatt a kormány lefújta.