Szokatlan időpontban érkeznek a kormány új bejelentései

2023.05.24. 15:07
Május 25-én, csütörtökön 15 órától Kormányinfót tart Varga Mihály pénzügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, akik a kormány legfrissebb döntéseiről számolnak be a sajtó képviselőinek.

Varga Mihály, Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra a 2024-es költségvetésről tart sajtótájékoztatót a Miniszterelnöki Kabinetirodában. Az időpont némiképp szokatlan, ugyanis általában délelőtt 11 órától szokták megtartani az aktuális Kormányinfót.

Orbán Viktor miniszterelnök május 10-én a közösségi oldalán arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy gőzerővel dolgoznak a számokon. „Készül a költségvetés. Háborús időkben is megvédjük a családokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést, a nyugdíjakat, és garantáljuk Magyarország biztonságát!” – írta akkori bejegyzésében a kormányfő.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter később az atv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a 2024-es költségvetés számait a kormány a következő napokban, hetekben véglegesíti.

„A kormánynak szándéka, hogy a parlament tavaszi ülésszakán benyújtja a 24-es költségvetést” – jelentette ki a tárcavezető. Erről Varga Mihály pénzügyminiszter fog tájékoztatást adni – jegyezte meg.

Az Index is beszámolt arról, hogy a kormány május 19-én átadta a 2024-es költségvetési tervezetet a Költségvetési Tanácsnak. A költségvetést várhatóan május 30-án nyújtják be az Országgyűlésnek – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium.