Kiskunhalas polgármestere: Elég a pitiáner, drogos tolvajokból

2023.05.25. 15:57
A Bács-Kiskun vármegyei, közel 30 ezer főt számláló város polgármestere a Facebook-oldalán adott hangot elégedetlenségének. A probléma szerinte a „pitiáner, drogos tolvajok és a vidékről idevezényelt, erőszakos kéregetők” jelenléte a településen. Emellett bejelentette hat pontját, amivel véget szeretne vetni a kiskunhalasi állapotoknak.

Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere nem rejtette véka alá véleményét, amikor a Facebook-bejegyzését megírta. Ebből kiderült, hogy „egyszer és mindenkorra” elege van „a pitiáner, drogos tolvajokból és a vidékről idevezényelt, erőszakos kéregetőkből!”.

Ezt követően a helyi rendőrséggel, és Bányai Gáborral a Bács-Kiskun vármegye 5-ös számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjével, a polgárőrséggel, helyi iskolákkal összehangolva kíván véget vetni a szerinte áldatlan állapotoknak.

„Minden jóérzésű kiskunhalasi polgár védelmében:

  1. Soron kívüli egyeztetést kezdeményezek a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjével a közterületi rendőri jelenlét megerősítése érdekében.
  2. Arra kérem Bányai Gábor országgyűlési képviselő urat, hogy a Parlamentben továbbra is támogassa a kábítószert terjesztők és fogyasztók elleni szigorú fellépést eredményező törvényhozást. Ehhez helyi példák nyomán külön javaslatokkal is élek.
  3. Teljesen új alapokon, a 21. század elvárásaihoz igazodva újra kell szervezni a helyi polgárőrséget a KSZC Dékáni Árpád Technikumával együttműködve. Az új szervezet alapító okiratának összeállítása folyamatban van, alakuló ülésére napokon belül sor kerül.
  4. Tovább kell fejleszteni a térfigyelő kamerarendszert és fokozni kell az Önkormányzati Rendészet közterületi jelenlétét.
  5. Összeghatártól függetlenül minden egyes esetben feljelentést fogunk tenni és addig nem nyugszom, amíg nincsenek az elkövetők felelősségre vonva. A lakossági magántulajdon ellen elkövetett cselekmények kapcsán ugyanezt kérem Önöktől is.
  6. Bekapcsolódunk a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács munkájába. Mindent meg kell tenni a szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése érdekében”.

Emellett kijelentette, el akarja tüntetni a városból a „közösségi együttélést lábbal tiprókat”.

(Borítókép: Fülöp Róbert. Fotó: Facebook)