Az ilyet ki kell rúgni, mert nem ember – írta a munkájukat végző mentőkre berágó férfi

2023.05.25. 06:21
Dühös hangvételű levél landolt a minap az Országos Mentőszolgálat postafiókjában. A panaszáradatra a közép-magyarországi régió igazgatója reagált.

Egy férfi azért ragadott billentyűzetet, mert a kutyáját sétáltatta a Margit-szigeten a délutáni órákban, amikor szerinte „egy vadállat módján szirénázó mentőautó ralizva húzott át a szigeten” – írta közleményében a mentőszolgálat.

A levélíró fontosnak érezte közölni, hogy azért jár oda hetente több alkalommal is, mert szeret „kussban, nyugiban, póráz nélkül” időt tölteni a négylábú házi kedvenccel. Beszámolója szerint a vonuló mentőautó miatt a kutya elszaladt és csak sokára tudta visszatenni rá a pórázt.

A férfi a mentőautó vezetőjét tette felelőssé a történtekért. Szerinte egyértelmű, hogy ezután minek kellene következnie.

Ki kell rúgni az ilyeneket, mert akik 150-nel átgázolnak a Margit-szigeten, azok nem emberek!

– írta a felháborodott kutyatulajdonos, aki azonnali vizsgálatért kiáltott.

A panaszt kivizsgálták a mentők, és mint kiderült, a Központi Mentésirányítás által riasztott mentőegységnek egy óbudai gázolás helyszínére kellett eljutnia a zsúfolt belvárosból.

„A közlekedési helyzetet figyelembe véve helyes döntés volt a mentőegység Margit-szigeten történő áthaladása. A fedélzeti kamera felvételei alapján elmondható, hogy az említett szakaszon valóban sok gyalogos közlekedett, a mentőautó pedig végig használta a megkülönböztető fény- és hangjelzéseit. A mentő ugyan a megengedettnél gyorsabban hajtott, a sebessége viszont nem lépte át az 50 kilométer/órát” – közölte az Országos Mentőszolgálat.

A regionális igazgató tájékoztatása szerint a közlekedők mindegyike időben észlelte a járművet és példásan segítették a haladását. Az igazgató megértést kér a mentők iránt, akik egy 25 év körüli sérültnek nyújtottak emelt szintű ellátást. A panasz okán nem indult eljárás – tette hozzá.