2024. június 17. 15:00
Románia 3
Ukrajna 0
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00 ÉLŐ
Belgium 0
Szlovákia 1
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Otthona előtt fojtogattak egy nőt Budapesten, kiment a rendőrség, majd elengedte a támadót, mert ment a gépe

2023.05.25. 18:14
Egy 25 éves nőt támadott meg egy portugál állampolgárságú férfi a saját otthona előtt Újlipótvárosban még május 21-én hajnalban. A nő segítségére a szomszédok siettek, majd megérkeztek a rendőrök, akik nem beszéltek angolul, és elengedték a támadót, mert reggel hatkor indult a gépe Brüsszelbe.

A nő éjjel 3 óra körül a Jászai Mari tér körüli otthonába sietett, amikor azt érezte, hogy követik, de nem látott senkit, míg az otthonához nem ért. Akkor a lépcsőházba beérve megragadták hátulról, a támadó lefogta a fiatal lányt, majd percekig fojtogatta. Az áldozat megpróbált ellenállni, de nem sikerült, miközben segítségért kiabált.

A szomszédok végül a hallották a dulakodást, és a lány segítségére siettek. A támadó azzal próbált védekezni, hogy a nő részeg volt, és csak segíteni akart neki. MAjd azt hazudta a szomszédoknak, hogy elhagyta a táskáját.

A szomszédok elküldték a támadót, miközben hívták a rendőröket, akik nem sokkal később megérkeztek. A közelben lévő tettest próbálták szóra bírni, de nem tudtak angolul, emiatt a szomszédok tolmácsoltak nekik. A támadó egy 40 év körüli, portugál állampolgárságú férfi volt – írta meg az rtl.hu.

A nő elmondta, hogy a támadó nem ellenkezett, nem tagadta a támadást, és zaklatott sem volt. A rendőröknek elmondta, hogy hatkor indul a gépe Brüsszelbe, valamint hogy nem akart már az utolsó éjszakáján fizetni a szállásért, így az utcán aludt, és ellopták a táskáját. Állítása szerint a nőre gyanakodott, ezért eredt a nyomába, bár a nőnél csupán csak egy női kistáska volt.

A nő nyakán és a testén több helyen zúzódások keletkeztek, a szája pedig felrepedt, de a rendőrök ártalmatlannak tartották a férfit. Továbbá elmondták, hogy a sérülések nyolc napon belül gyógyulók, így csak magánvádas feljelentés tehető.

A járőrök – az áldozat elmondása alapján a központtal való egyeztetést követően – szabadon engedték az elkövetőt, arra hivatkozva, hogy hamarosan indul a repülőgépe.

A lap megkeresésére a rendőrség elárulta, a nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal élt, ezért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. „A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fenn.”