Videón a Cegléd külterületén pusztító hatalmas tűz

2023.05.26. 07:39
Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók a Cegléd külterületén található hulladéklerakóban, ahol ezerötszáz-kétezer négyzetméteren kapott lángra a szemét még május 24-én késő délután.

A Pest vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányítása mellett a ceglédi, a szolnoki, a jászberényi, a nagykátai, a dabasi, a szigetszentmiklósi, a váci és a kecskeméti hivatásos, valamint a bicskei önkormányzati, illetve a délegyházi, a farmosi, a fóti és a XVIII. kerületi Lőrinc-Kertváros önkéntes tűzoltói kezdték oltani a lángokat.

Csütörtökön a ceglédi, a nagykátai és a dabasi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és egy vízágyúval dolgoztak a helyszínen, ezen felül munkagépekkel fedték be az ezer négyzetméterre csökkent, tűzzel érintett területet – tájékoztatott honlapján a katasztrófavédelem.

Május 25-én este és éjszaka a ceglédi, a nagykátai és a szolnoki hivatásos egységek dolgoztak a lángok elfojtásán, így péntek reggelre már csak a terület mintegy harminc százalékán tapasztalnak tüzet – írták.

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár állományába tartozó, éppen gyakorlatra tartó tűzoltó egység is felfigyelt a tűzre, a honvédség kötelékébe tartozó lánglovagok azonnal a hivatásos tűzoltók segítségére siettek. Közös erővel aztán sikerült is megakadályozni a tűz továbbterjedését.

A lángokról videót is közölt a honvedelem.hu: