18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tíz évbe telt, mire vádat emeltek a fiatal lányt megerőszakoló férfi ellen

2023.05.26. 10:31
Egy negyvenéves férfi 2013-ban követni kezdett egy hazafelé tartó fiatal lányt Budapesten, a II. kerületben. Miután elérte a lányt, elhurcolta egy bokorba, és megerőszakolta, majd megnézte a lakcímkártyáján, hol lakik. A Fővárosi Főügyészség most – tíz évvel később – vádat emelt az erőszakoló ellen, aki fegyházbüntetésre számíthat.

A férfi 2013. július 29-én éjszaka figyelt fel a lányra, amint leszállt egy buszról, és elindult hazafelé  Budapest II. kerületében. A vádlott ekkor sietve követni kezdte áldozatát. Mikor utolérte, kitépte a lány kezéből a telefonját, lefogta a karjait, befogta a száját, és a vállára emelte. Ezután elvitte a sértettet egy közeli bokros területre, ahol megerőszakolta – számolt be vádiratában az ügyészség.

Miután végzett, kivette a táskájából a lány lakcímkártyáját, megnézte a lakcímét, és figyelmeztette, hogy eszébe ne jusson feljelentést tenni.

A rendőrséget végül a lány édesanyja értesítette a történtekről.

Az ügyészség a 40 éves férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja, és fegyházbüntetést indítványoz ellene.