Vizsga helyett Orbán Ráhel tartott előadást a Corvinus Egyetem hallgatóinak

2023.05.26. 15:58
A Budapesti Corvinus Egyetemen a diákok zárthelyi dolgozat helyett a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról hallgathattak meg egy tájékoztatást, amit Orbán Viktor miniszterelnök lánya tartott.

Nemrég zárthelyi dolgozatra készültek a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói, akiket előző nap arra figyelmeztettek, hogy a vizsgán kötelező a részvétel. A diákok arról számoltak be az rtl.hu-nak, hogy nem szóltak nekik egy lehetséges programváltozásról.

A vizsga helyett ugyanis Orbán Ráhel, a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója és egy kollégája tartott előadást a hallgatóknak a vállalat szakmai gyakornoki programjáról. Az rtl.hu kérdésére az egyetem nem tagadta a történteket.

A Corvinus Egyetem azt írta, hogy „a BDPST Grouptól a szorgalmi időszak végéhez közeledve érkezett felajánlás vendégelőadás megtartására, amelyben a turisztikai szektort népszerűsítették munkavállalási szempontból, és szakmai gyakornoki programjukat mutatták be egy turizmushoz kapcsolódó kurzus utolsó előadásán. A hallgatók így elsőkézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével”.

Azt is közölték, hogy az ott végzett diákok sokszor visszatérnek előadást tartani, ám arra a kérdésre nem válaszoltak, hogy ezt miért pont egy vizsga időpontjára kellett időzíteni. A BDPST Group azt írta, hogy az időpontról az egyetem döntött, és a felkérés a Corvinustól érkezett. A cég a következőket válaszolta a portálnak: 

„Szeretnénk tájékoztatni, hogy a BDPST Group szakmai munkájának és a most induló Mentorprogramjának bemutatására érkezett felkérésnek örömmel tett eleget Orbán Ráhel, a BDPST Koncept Kft. ügyvezetője és Kecskeméti Zoltán, a BDPST Ingatlanfejlesztő Zrt. vezérigazgatója.

A meghívó fél által megjelölt időpontban, a Vállalati és szervezeti rendezvények óra keretében a BDPST Group menedzsmentjének tagjai előadást tartottak az ingatlanfejlesztési üzletág tevékenységéről, és a társaságunk által indított Mentorprogramot is bemutatták, mely program keretében a résztvevők egy 12 hónapos intenzív tanulási és fejlesztési programban, különböző operatív és non-operatív területeken szerezhetnek átfogó szakmai ismereteket.

A programban részt vevők az ország legnevesebb szállodáiban F&B Operations és Rooms Divisions területen szerezhetnek gyakorlati ismereteket. Ezenfelül részt vehetnek workshopokon és egyéb szakmai kurzusokon.

Örömmel tájékoztatjuk továbbá arról, hogy a korábban, más felsőoktatási intézményekben és fórumokon folytatott előadásainkat a tervek szerint szakembereink a jövőben is folytatják. Ezen tevékenységünkkel ingyenes nyitott előadások keretében népszerűsíteni kívánjuk értékmentő és teremtő ingatlanfejlesztési tevékenységünket és a most induló Mentorprogramot egyaránt” – írta az rtl.hu megkeresésére a sajtós.

A hallgatók egyébként azt sérelmezték, hogy az eset miatt új vizsgaidőpontot kaptak. A Budapesti Corvinus Egyetem ezzel kapcsolatban azt írta: „Az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot – amely a tantárgy érdemjegyében csak részpontot jelent – az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket.”  • Tippek
  • Babaváró hitel