Részeg fiatal gázolt el egy biciklist Bács-Kiskun vármegyében

2023.05.28. 14:35
A fiatal sofőr egy nyolcvanhárom éves férfit gázolt el. Az idős férfi nem élte túl a balesetet, ami Kiskunhalas és Kunfehértó között történt Bács-Kiskun vármegyében.

A baleset 2023. május 28-án 10 óra 45 perc körül az 5412-es út 300-as méterénél történt. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy 83 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.

A sofőr, mint kiderült, részeg volt, ezért a 23 éves nőt előállítják a rendőrök.

A baleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja – közölte a rendőrség. Emellett a hatóság figyelmeztetett közleményében az ittas vezetés veszélyeire is.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek

– közölték, valamint megjegyezték, Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.