Dolly falunapi fellépése miatt áll a bál a Heves vármegyei településen

2023.05.28. 20:05
Dolly is a fellépők között szerepel a Kápolnai Falunap programjában, de az állatvédő szervezetek azt követelik, vonják vissza a meghívást, és töröljék koncertjét a programból. A felháborodást az váltotta ki, hogy Dolly és menedzsere állatkínzási botrányba keveredett.

Nemrég derült ki, hogy Dolly menedzsere szörnyű körülmények között szaporított kutyákat egy gyöngyösi ingatlanban. A „szaporítótelepről” 25 kutyát mentettek ki, amelyek mind chippel ellátottak és oltottak voltak. Azonban több, a portán elhullott állatot, elhanyagolt, daganatos vagy épp testükön nyílt sebet viselő kutyát találtak a rengeteg szemét közepette. 

A hatóságok pedig azóta Dolly budapesti lakásában is házkutatást tartottak – írja a Greenfo. Az oldalon jelent meg az a követelés is, miszerint:

Vonják vissza a Kápolnai Falunapra szóló meghívást, és töröljék annak programjából azt a Dolly nevű énekest, akinek nevét viselő, Gyöngyös melletti állatszaporító telepen vélhetően hosszú évek óta tartó folyamatos állatkínzás bűncselekménye valósulhatott meg, számos kutya és macska kínhalálát okozva.

Az állatvédők Kápolna polgármesterétől elvárják, „ne fizessen közpénzt, és ne vállaljon közösséget egy olyan énekessel, aki minden bizonnyal tudott, vélhetően elősegítette és eltitkolta egy brutális horrortanyára emlékeztető szaporítótelep működését, amelyből vélhetően folyamatos anyagi haszna volt” – fogalmazott Kapin Ricsi, a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetője, a petíció egyik aláírója.

Szerinte botrányos lenne, ha pont egy olyan faluban lépne fel az énekes, ahol egy éppen idén tízesztendős állatvédő szervezet, a Macskaárvaház Alapítvány működik.

Dolly korábban az RTL Híradónak azt mondta, tudott róla, mivel foglalkozik kollégája, de nem tudta, milyen körülmények között teszi ezt. Az énekes is megjelent a kutyák mentésekor, és magával is vitt kilenc állatot.