Amputálni kellett a szlovákiai buszbaleset egyik sérültjének a lábát

2023.05.28. 08:34

Menczer Tamás külügyi államtitkár pénteken közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a szlovákiai buszbaleset utolsó sérültje is megérkezett Magyarországra. 

Az RTL arról értesült, hogy az egyik legsúlyosabb sérült egy 77 éves asszony.  Az idős nőt helikopterrel szállították haza pénteken, jelenleg a miskolci megyei kórház intenzív osztályán ápolják. Lánya azt nyilatkozta a híradónak, hogy

az asszony állapota továbbra is súlyos, és az egyik lábát amputálni kellett. 

Ahogy az Index beszámolt róla, kamionnal ütközött össze egy busz a D2-es autópályán. A járművön miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak.  A balesetnek összesen 59 sérültje volt, 13-an súlyos sérülést szenvedtek, egy ember pedig életét vesztette. A balesetet az okozhatta, hogy a magyar busz sofőrje elaludt az ütközés előtt

A könnyebb sérüléseket elszenvedő utasok már a baleset utáni másnap visszaindulhattak Magyarországra. Őket mentesítő járatokkal szállították haza. Közülük többen kórházi kezelésre szorultak. A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni.

A szlovák rendőrség ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást. Menczer Tamás ezzel összefüggésben arról beszélt, a szlovák büntető törvénykönyv szerinti általános veszélyeztetés bűntette miatt indult az eljárás. Hozzátette, a baleset pontos okai és a vétség mértéke további szakértői vizsgálat és szakértői bizonyítás tárgya lesz, így egyelőre nem gyanúsítottak meg senkit.