Jó hírt közölt a BKK az autósokkal

2023.05.29. 11:14
A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is – írta közleményében a BKK. A munkálatok júniusban kezdődnek és le is záródnak a hónapban a tervek szerint.

Kiemelték, hogy új szakaszába lép az Újjáéledő sugárutak elnevezésű városfejlesztési koncepció: a felújított 3-as metró átadása után már nincs szükség buszsávokra a Váci út – Üllői út tengelyen, így a korrekciós munkák, kátyúmentesítés után átalakítják a sávokat. E szerint a forgalmi rend az alábbiak szerint változik.

  • A Váci úton a Göncz Árpád városközpont és a Dózsa György út közötti szakaszon a jövőben 2×3 sávon haladhatnak a gépjárművek. A Gogol utca és a Nyugati tér közötti szakaszon új kerékpársávok jönnek létre, a Nyugati téren pedig három új gyalogátkelőhely létesül.
  • A Bajcsy-Zsilinszky úton, a Nyugati tér és a Deák Ferenc tér között visszaáll a metrópótlás előtti forgalmi rend, azaz 2×2 sávon haladhatnak az autók, és mindkét irányban lesz közös busz- és kerékpársáv.
  • A Deák Ferenc teret és a Kálvin teret összekötő Károly körúton és Múzeum körúton szintén a metrópótlás előtti forgalmi rend lép életbe: 2×1 kerékpársáv és 2×2 forgalmi sáv lesz használható.

Az Üllői úton a kerékpársávok biztonságát – ahol lehetséges – fizikai elválasztóelemek (műanyag elhajló pollerek) biztosítják majd, ami Budapesten eddig nem látott fejlesztés lesz a kerékpározók biztonsága érdekében. Az új sávok kialakítása június 1-je és július 30-a között, ütemezetten zajlik.  • Tippek
  • Babaváró hitel