Rögtön az első interjúját otthagyta a nemrég polgármesterré választott Kammerer Zoltán

2023.05.29. 07:10
Göd frissen megválasztott polgármestere, Kammerer Zoltán kiakadt, majd otthagyta az ATV riporterét, miután nem volt számára szimpatikus a kérdés, amit feltettek neki. A polgármestert a gödi akkumulátorgyárról kérdezték, amiben állítása szerint semleges álláspontot képvisel.

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó független jelöltet a május 14-i időközi képviselő- és polgármester-választáson választották Göd új polgármesterévé és az 5. választókerület képviselőjévé. Az új polgármester indulása körül nagyon sokan a Fideszt sejtették, amiért több kritikát is kapott, de függetlenként indult az időközi választáson. 

A Heti Napló Sváby Andrással című műsor riportere, Balogh Judit pedig egy interjút szeretett volna készíteni a frissen megválasztott polgármesterrel, aki jól láthatóan izgult a kérdések megválaszolása közben. 

Az első két kérdésre még válaszolt. Elmondta, szerinte nincs szükség a pártpolitikára Gödön, ezért indult függetlenként a választáson. Többször is hangsúlyozta, hogy politikai karrierjét arra építi, hogy minden oldalról vannak ismerősei, többször kiemelte sportolói múltját.

Ezt követően rátértek az akkumulátorgyárak kérdésére, ami teljes káoszba fulladt. A polgármester véleménye az akkumulátorgyárról, hogy az már a településen található, vagyis nem az a kérdés, hogy megépül-e a jövőben.

Az akkumulátorgyár itt van és nem jönni fog

– hangoztatta többször Kammerer Zoltán. 

Ezt követően megkérdezték tőle, melyik oldalt képviseli: azt, amelyik szerint jó, hogy munkahelyeket teremt a gyár és emiatt szükség van rá, vagy akik ellenzik azt.

Semleges tudok lenni ez ügyben

– hangzott némi gondolkodás után a válasz. Ezután Balogh Judit fel akart tenni még egy kérdést az akkumulátorgyárról, de a polgármesternek ekkor elege lett. 

Na jó, szerintem tényleg hagyjuk ezt már… Figyelj, most tudom, miről van szó. Figyelj, én miért nyilatkozzak olyan dologról, ami… amihez… […] Ez a véleményem, ne haragudjon, hogy a gyár itt van és nem jönni fog […] Viszlát!

– mondta Kammerer Zoltán, miközben felállt, levette mikroportját és elsétált. Az esetről készült videót közzétették a közösségi médiában.  • Biztosítás