Maratoni razziát tartott Budapesten a NAV, a Nébih és a rendőrség

2023.05.29. 19:01
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alapos ellenőrzését a rendőrség és a Nébih is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is vizsgálták az ellenőrök.

A maratoni, mintegy negyvennyolc órás akcióban a nagybani piac minden négyzetcentiméterét átfésülték a hatóságok, akik a kereskedelemhez kapcsolódó dokumentumokat is alaposan szemügyre vették.

A többtonnányi zöldség és gyümölcs mustrája csaknem 330 adózót érintett. A két nap „mozgó” áruforgalma sem maradt kontroll nélkül, amit közösen világítottak át a pénzügyőrök és az adóellenőrök – tájékoztatott közösségi oldalán az adóhatóság.

A rendőrök az áruforgalmi ellenőrzésekbe kapcsolódtak be, míg a Nébih a raktáron lévő árukat vizsgálta, az epertől a hagymáig, szó szerint mindent górcső alá vettek. Mint írták, a zöldséges és gyümölcsös vállalkozásoknál és a fuvarozóknál is találtak szabálytalanságokat.

A mostani akcióban a korábbinál kevesebb büntetést osztottak ki a NAV-osok, ami a szervezet szerint az elvégzett kockázatelemzésnek, a bűnszervezetek felszámolásának és az eddigi hatékony fellépésnek is köszönhető.

Az illegális kereskedelem megfékezésére a NAV a jövőben is tervez hasonlóan nagyszabású közös akciókat – hangsúlyozta a hatóság.  • Tippek
  • Biztosítás