Végzetes lépésre szánta el magát egy férfi, a rendőrök mentették meg az életét

2023.05.30. 18:53
Egy fiatal férfi véget akart vetni az életének Borsod-Abaúj Zemplén vármegyében – az időben kiérkező rendőröknek sikerült megmenteni az életét.

A rendőrök megmentették egy tiszaújvárosi fiatalember életét, aki végzetes lépésre szánta el magát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. május 27-én 19.30 körül érkezett a bejelentés, hogy egy fiatalember Tiszaújvárosban, az Örösi úton egy fára felakasztotta magát.

A bejelentést követően a helyszínre érkezett rendőrpáros, Répási Bertalan zászlós és Csorba Attila főtörzsőrmester a mezőcsáti Rendőrőrs körzeti megbízottjai azonnal megkezdték a segítségnyújtást és az életmentést. Míg az egyik rendőr a fiú testét megemelte, addig a másik  levágta a nyakára csomózott nyakkendőt, majd a földön stabil oldalfekvő pozícióba helyezték.

A gyors és hatékony reagálás eredményeként a körzeti megbízottak – a már lélegző és eszméleténél lévő – fiatalt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a férfit további ellátás céljából kórházba szállították.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/