Borkai Zsolt a 2019-es szexbotrányról: Lehet, hogy az országot igen, de a győrieket nem érdekli

2023.05.31. 17:59
Borkai Zsoltot választották meg a Győri Atlétika Club élére. A volt fideszes polgármester lezárta a múltat, és készen áll együttműködni a városvezetéssel. Mint mondta, lehet, hogy az országot igen, de a győrieket nem érdekli a 2019-es szexbotrány. Kinevezéséről azt mondta, „újabb bizsergést érzek”.

Mint arról már beszámoltunk, Borkai Zsolt volt győri fideszes polgármestert, olimpiai bajnok tornászt választották meg a Győri Atlétika Club élére, miután Papp Oszkár lemondott a vezetői tisztségről. 

A szakvezetés egy jelentős része nem akarta látni az elnöki székben Radnóti Ákos alpolgármestert (Fidesz–KDNP), helyette kérték fel a volt polgármestert a feladatra.

Nem értett egyet azzal, hogy a jelenlegi elnököt lemondatta a városvezetés

Borkai Zsolt az RTL Híradónak adott interjúban úgy fogalmazott: körülbelül hat napja jelezték a GYAC szakosztályi részéről, hogy őt szeretnék a klub élén látni. A felkérést azért vállalta el, mert a sportág iránti szeretet szerinte nem tud kikopni az emberből. Borkai Zsolt olimpiai bajnok magyar tornász. 

„Korrektül leültem velük, hogy ne hamarkodják el a döntést” – mondta. Borkai szerint a szakosztály nem értett egyet azzal, hogy a jelenlegi elnököt a városvezetés lemondatta, majd ezután az alpolgármestert szinte kijelölték a funkcióra.

Borkai szerint meg akarták puccsolni a demokratikus választást.

Miután megkeresték, minden buktatót ismertetett velük, de még ezek után is azt akarták, hogy ő legyen a klub elnöke.

„Újabb bizsergést érzek”

Győr korábbi polgármestere szerint ezután beindult a városvezetés gépezete, de ő úgy érzi, meg van edződve, és kötelességének érzi a végsőkig küzdeni és kiállni, ha szakmai szempontból őt választották a feladatra.

Újabb bizsergést érzek, mert a kisgyermekem a GYAC

– fogalmazott a csatorna megkeresésére.

Borkai elmondta, több mint 900 gyermek sportol a klubban, és ezt a számot szeretnék növelni, ha a városvezetés együttműködő, „ha partnerként kezelik nem is Borkai Zsoltot, hanem a nap mint nap érkező 900 gyermeket, szülőt, nagyszülőt”.

Az biztos, hogy én ebben kemény leszek a jövőben, nem leszek rest a tekintetben, hogy ha ezek a gyerekek nem kapják meg azt a megfelelő bánásmódot, amit nekik meg kell adni. [...] Erre a hajóra szálljanak fel ők is, evezzenek, ne gátolják őket

– üzente a városvezetésnek a gyerekek mindennapi testmozgásának biztosításáról.

Beszélt a szexbotrányáról is

A 2019-es szexbotránya utáni visszatérésről elmondta, a maga részéről lezártnak tekinti a múltat, ugyanis a legfontosabb számára az volt, hogy a családjával rendezze a dolgokat. Mint elmondta, tetteiért megbűnhődött az elmúlt időszakban.

Lehet, hogy az országot igen, de a győrieket nem érdekli

– összegzett a szexbotrány következményeiről.

Mint ismert, 2019 októberében Az ördög ügyvédje című blogon olyan képek és videók jelentek meg Borkai Zsoltról, amelyeken Győr fideszes polgármestere egy jachton rendezett szexpartin vesz részt barátaival, üzlettársaival. A blog szerzője korrupcióval is megvádolta a polgármestert, de bizonyítékokat nem közölt.

A botrány ellenére 2019. október 13-án Borkai Zsoltot ismét megválasztották polgármesternek. 644 szavazat különbséggel győzte le az ellenzéki összefogás jelöltjét, Glázer Tímeát. 2019. november 6-án Borkai Zsolt bejelentette, hogy a győri közgyűlés alakuló ülése után lemond polgármesteri tisztségéről.