Ketaminnal lőtte magát az egyik mentőtiszt, börtönbe kerülhet

2023.05.31. 18:39
A büntetlen előéletű mentőtiszt ellen az ügyész a vádiratában letöltendő szabadságvesztést kért. A vád szerint több alkalommal is ketamint adott be magának. A nő a nyomozati szakban beismerte a bűnösségét.

A vádirat szerint a nő a megye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként a szolgálati idejében kihasználta, hogy a mentőállomáshoz tartozó esetkocsin lévő gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért. 

A cselekmény tavaly január 7. és február 27. között történhetett.

Börtön lehet a vége

Az esetkocsin elhelyezett valamennyi, összesen hat – egyébként kábítószernek minősülő –, ketamin hatóanyag-tartalmú ampulla tetejét egy injekcióstűvel átszúrta, az ampullák tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd azokat az esetkocsiban beadta saját magának – írta meg a Kunszentmártoni Járási Ügyészség, amit a szol24.hu szúrt ki.

Ezt követően azért, hogy a hiány ne derüljön ki, az ampullákat fiziológiás sóoldattal feltöltötte.

A büntetlen előéletű mentőtiszt ellen az ügyész a vádiratában letöltendő szabadságvesztést kért, továbbá három év közügyektől eltiltást, valamint öt év egészségügyi végzettséget igénylő foglalkozástól eltiltást is indítványozott. 

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróságnak kell majd döntést hoznia. A nő a nyomozati szakban beismerte bűnösségét.  • Tippek
  • Babaváró hitel