2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00 ÉLŐ
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Orbán Viktor: Olaszországgal a migrációs és az energiaválság megoldásán dolgozunk

2023.06.02. 14:55
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken levélben fejezte ki jókívánságait az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Giorgia Meloni olasz kormányfőnek – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Giorgia Meloni olasz kormányfőnek írt levelében örömmel állapította meg, hogy a jelenlegi, különösen kiélezett nemzetközi helyzetben Magyarországot ismerő és értő, az európai keresztény értékeket védő olasz kormányfővel dolgozhat együtt olyan rendkívüli kihívások megoldásán, mint a bevándorlás és az energiaválság.

„Az elmúlt időszakban megvalósuló kétoldalú magas szintű látogatások egyértelműen jelzik kapcsolataink intenzitásának erősödését” – fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette,

együttműködésünk bővítése új távlatokat nyit védelmi, gazdasági és kulturális területen is.

„Meggyőződésem, hogy következetes munkával és közös erővel számos eredményt érhetünk el a jövőben az országaink számára kiemelt jelentőséggel bíró ügyekben” – zárta ünnepi levelét a magyar miniszterelnök.

Giorgia Meloninak nem javasolják Orbán Viktor szövetségét

Mint írtuk, csütörtökön Giorgia Meloni olasz miniszterelnök egyik fontos tanácsadója, Luciano Violante az il Giornale nevű olasz lapnak adott interjút, amelyben szóba került a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.

Az újságíró többek között azt kérdezte a tanácsadótól, hogy mit kellene tennie az olasz miniszterelnöknek, hogy Európában is befolyásos politikus legyen. A válaszban Orbán Viktor neve is szóba került:

Szabaduljon meg a kényelmetlen szövetségektől! Mint például az Orbánnal kötött szövetségtől

– fogalmazott Luciano Violante.