Csábító programokkal vár Budapest az első nyári hétvégén

2023.06.02. 06:59
Változatos programokkal léphetünk be a nyárba a június 3. és 4. közötti hétvégén. Szombaton a négylábúak kedvelőit várják egy Örökbefogadó napra a Majomhozban, a Kórusok Éjszakáján pedig több koncert is lesz a Palotanegyedben. Ha mozgással töltenénk a szabadidőt, részt vehetünk tematikus túrán a Duna–Ipoly Nemzeti Parkban vagy nevezhetünk a 28. ALDI Női Futógálára is.

Június 3., szombat

Örökbefogadó nap – Majomhoz: Június 3-án, szombaton a Fogadjörökbe Alapítvány lesz a Majomhoz – Buda titkos kertje vendége. Persze nem egyedül érkeznek! Ezúttal magukkal hozzák gazdikereső ebeik legjavát is, ideiglenes befogadóik kíséretében, hogy mi is megismerkedhessünk velük. Ha már gazdik vagyunk, kutyával is érkezhetünk a helyszínre, ahol workshopokkal, vásárral és fotózással készülnek a szervezők.

XI. Kórusok Éjszakája – Hangot a térnek!: A Kórusok Éjszakája egy amatőr kórusfesztivál, testvérével, a Kórusok Téli Éjszakájával évek óta visszatérő eseménye a kóruszenét kedvelő közösségnek. A fesztiválon részt vevő kórusok az ország minden pontjáról és külföldről érkeznek, hogy aztán a Palotanegyed izgalmas belső és külső tereiben adhassanak különböző műfajú koncerteket, párhuzamosan 8 helyszínen, és néhol egy-egy utcán felbukkanva is. Idén június 3-án vehetünk részt az eseményen, ahol megtapasztalhatjuk az együtt éneklés örömét.

A hegyek, a Duna és a történelem találkozása a Duna–Ipoly Nemzeti ParkbanTájtörténet, természetvédelem és irodalom: a Nemzeti Parkok Hete alkalmából szervezett tematikus túra főszereplői a táj mellett a Dunakanyar múzsái lesznek. A Nagymarosról Zebegénybe tartó túra vezetője a Börzsöny egyik legavatottabb ismerője, Bezeczky Árpád természetvédelmi őr. A résztvevőket ő fogja megismertetni a Dunakanyar természeti értékeivel és kultúrtörténeti emlékeivel. Táv: 12 kilométer, de 300 méter szintkülönbség leküzdésével.

Lengyel filmzenék koncertje: Második alkalommal rendezik meg a Lengyel Nyár eseménysorozatot a Magyarországon élő lengyel közösségek. Június 3. és 10. között az ország számos nagyvárosában találkozhatunk a programokkal, a megnyitóra június 3-án 18 órától a Savoyai teraszon kerül sor, ahol a krakkói Brass Riders fúvószenekar koncertjét hallgathatják meg a látogatók. Este híres lengyel filmzenékkel találkozhatunk Tomasz Stolarczyk harsonaművész eredeti feldolgozásában. Csodás kilátás és remek nyári italok várnak a teraszon, nem csak filmrajongóknak, nem csak lengyeleknek és nem csak magyaroknak!

Június 4., vasárnap

Hannibál tanár úr közönségtalálkozóval az Átriumban: Az Átrium decemberben mutatta be a Fábri Zoltán emblematikus filmje és Móra Ferenc szatirikus kisregényéből készült Hannibál tanár úr színpadi változatát. Nyúl Béla ikonikussá vált történetét Mucsi Zoltán főszereplésével, Vidovszky György rendezésében láthatja a közönség. Nyúl tanár úr története megdöbbentően pontos, és különösen aktuális társadalmi látleletté vált napjainkban. A Hannibál tanár úrban Mucsi Zoltán mellett feltűnik többek között Gyabronka József, Debreczeny Csaba, Parti Nóra, Makranczi Zalán és Dóra Béla is.

Június 4-én két alkalommal, 15:00 órától és 19:00 órától láthatjuk a Hannibál tanár urat, este pedig közönségtalálkozóra is sor kerül. Az előadásra itt lehet jegyet vásárolni. 

Lajkó Félix, ContraBayando (RS): Lajkó Félix zenéjét nehéz műfaji vagy stiláris kategóriába sorolni, ugyanis éppúgy megtalálhatók benne a klasszikus zene, a magyar és más kelet-európai népzenék motívumai, a dzsessz és a blues, ami pedig ezeket a látszólag egymástól távoli elemeket képes összekötni, az Lajkó Félix virtuozitása és játékának sodró ereje, a közönségre ható szuggesztivitása. Június 4-én ennek lehetünk tanúi az A38 Hajón, az estét pedig a szabadkai francia sanzont, tangót, rumbát, bossa novát és egy csipetnyi etnót játszó ContraBayando nyitja majd.

28. ALDI Női Futógála: Barátnők, nővérek, anyukák, nagyik, lányok jelentkezhetnek a június 4-ei ALDI Női Futógálára. Több táv közül is választhatunk, kedvünk és felkészültségünk szerint, és profi futónak sem kell lennünk ahhoz, hogy ezen a sportos eseményen jól érezzük magunkat. Lesz egyéni, 2-3 fős váltó, családi futás, és egyes távokra férfiak is csatlakozhatnak. A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont kapnak.  • Tippek
  • Lakáshitel