Gyorshajtáson kaptak egy magyar rendőrt az autópályán

2023.06.02. 18:50
Még május 26-án az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán rögzítették egy fedélzeti kamerával a szabálytalankodó rendőrt. A videón jól látható, hogy a megengedett 130 kilométer per óra helyett több mint 150 kilométer per óra sebességgel haladt a rendőrautó.

Egy névtelenséget kérő személy autós fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt, amin látható a gyorshajtó rendőrautó. A videó 2023. 05. 26. (péntek) 09:42-kor készült az M3-as autópályán (Miskolc felé), az Eger–Ózd-lehajtó után.

A felvételen jól látható, hogy a rendőrautó a megengedett 130 km/óra helyett 154 km/órával közlekedett az autópályán, a megkülönböztető jelzéseit nem használta – írta a videót közzétevő Budapesti Autósok.

A videón egyébként az látható, hogy a rendőrautó halad a belső sávban, de ezenkívül más nem. Az is látható, hogy a kamerás autót vezető sofőr is 154 km/órás sebességgel halad. Tehát a rendőröket „lebuktató” autós is szabálytalanul közlekedett.

Végül a Budapesti Autósok is fűzött még egy kommentárt az esethez. „Mi ennyit tennénk hozzá: nem hálás feladat ilyen eseteket posztolnunk, hiszen egy objektív portált szeretnénk üzemeltetni, másfelől egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a rendőrség tiszteletnek örvend” – írták.