Orbán Viktor: Június negyedikén nem lehet nyerni

2023.06.04. 20:28
Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin köztársasági elnök is gratulált a Ferencváros női kézilabdásainak, akik 28–24-re kikaptak a címvédő norvég Viperstől.

A Ferencváros 28–24-re kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansandtól a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, a budapesti négyes döntő utolsó mérkőzésén.

Anna Vjahirjeva és Sunniva Naes Andersen hat-hat, Jamina Roberts öt góllal, az immár hétszeres BL-győztes Katrine Lunde 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Andrea Lekic és Emily Bölk öt-öt találattal, Janurik Kinga kilenc védéssel zárt.

A meccset Orbán Viktor miniszterelnök személyesen az MVM Dome-ból szurkolta végig, amiről a közösségi oldalán is posztolt. A bejegyzéséhez azt írta: „Szurkoljuk ki a Bajnokok Ligája-győzelmet!” A mérkőzés végén pedig egy másik bejegyzésben gratulált a kézilabdásoknak.

Szép volt, lányok, de június 4-én nem lehet nyerni!

fogalmazott Orbán Viktor az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napjára utalva.

Novák Katalin köztársasági elnök szintén a hivatalos Facebook-oldalán kommentálta a Ferencváros mérkőzését.

Az államfő azt írta, kétharmados magyar siker történt a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis háromból két érmet a magyarok hoztak el. A Fradi ezüstérmet, a Győri Audi-ETO pedig bronzérmet szerzett.

Az FTC 1971 és 2002 után harmadik alkalommal szerepelt a legrangosabb európai kupasorozat döntőjében, de diadalmaskodnia még nem sikerült. A szovjet Szpartak Kijev, az osztrák Hypo Niederösterreich és a Győri Audi ETO KC után a Vipers a negyedik csapat, amely sorozatban háromszor BL-t – korábbi nevén BEK-et – tudott nyerni.  • Tippek
  • Biztosítás