Könyvben adják ki Ferenc pápa magyarországi beszédeit

2023.06.07. 18:47
Nyomtatásban is megjelentette Ferenc pápa magyarországi apostoli útja során mondott beszédeinek magyar fordítását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK).

Az MKPK tagjai szerdai, nyári ülésükön összegezték Ferenc pápa apostoli látogatásának tapasztalatait, és meghallgatták Michael Wallace Banach apostoli nuncius értékelését is – olvasható a testületnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A konferencia arra buzdítja az egyes plébániákat, lelkiségi mozgalmakat és egyházi csoportokat, hogy tegyék közösségi alkalmaik témáivá Ferenc pápa Magyarországon elhangzott gondolatait.

A püspökök ezúton is külön köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki a pápalátogatás szervezésében, lebonyolításában bármilyen módon részt vett, és külön köszönik a sajtó képviselőinek, hogy tudósítottak a látogatás eseményeiről – írták.

A püspökök testülete újabb öt évre Tóth Tamást nevezte ki az MKPK titkárának és Németh Gábort az MKPK titkársága irodaigazgatójának. Hozzátették, hogy a Katolikus Karitász továbbra is hetente több teherautónyi szállítmánnyal, több millió forint értékben támogatja a Kárpátalján működő római és görögkatolikus karitászcsoportokat.