Meghozhatta a döntést Varga Judit a brazil drogbáró kiadatásáról

2023.06.07. 07:19
Sergio Roberto de Carvalho brazil drogkereskedőt tavaly kapták el Magyarországon. Azóta is kérdéses, hogy Brazília, Belgium és az Egyesült Államok közül melyik országnak kerül kiadatásra. A döntés a főügyészség szerint Varga Judit igazságügyi miniszter kezében van, és az RTL.hu információi szerint a kulisszák mögött már meg is hozhatta azt.

Sergio Roberto de Carvalhót, a brazil hadsereg egykori őrnagyát a világ egyik legnagyobb drogkereskedőjeként tartják számon. Mint megírtuk, három állam – Brazília, az Egyesült Államok és Belgium – is kérte a brazil drogbáró kiadatását, miután hosszas hajtóvadászat után tavaly nyáron elfogtak Budapesten. Sergio Roberto de Carvalho a jogerős határozat szerint kiadható.

Carvalho az Egyesült Államokban pénzmosás miatt, míg Brazíliában és Belgiumban drogkereskedelemért áll körözés alatt. Ha az Egyesült Államoknak adnák ki, és ott bűnösnek találják, akkor ott húsz év börtönt is kaphatna.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség május 19-i közleménye szerint Varga Judit igazságügyi miniszter dönti el, hogy melyik országnak adja ki Magyarország a brazil drogbárót. Hivatalos tájékoztatás azóta nem érkezett a döntésről.

Az RTL.hu most arra hívta fel a figyelmet, hogy a brazil sajtó korábban már arról írt, hogy a magyar igazságszolgáltatás Carvalho Belgiumnak történő kiadatását hagyta jóvá. A TV Prefeito szerint Brazília és az Egyesült Államok a továbbiakban Belgiumtól kérheti a bűnöző kiadatását.

Az RTL.hu brazil forrásokból úgy értesült, hogy Carvalhót június 16-án vasárnap reggel szállítják Belgiumba repülővel.

Ezen a napon a Wizz Air magyar légitársaságnak van egy 6 óra 15 perckor induló és Brüsszelben, a South Charleroi repülőtéren 8 óra 25 perckor landoló járata

– írja a hírportál.  • Tippek
  • Biztosítás