Szijjártó Péter: Ismét a józan ész politikáját képviseljük

2023.06.07. 06:54
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda reggel a Budapest Airportról jelentkezett be, a tárcavezető ugyanis Párizsba utazik, az OECD miniszteri ülésére.

Párizsban ma ismét sor kerül az OECD miniszteri szintű ülésére – számolt be közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a Budapest Airportról posztolt. A tárcavezető hozzátette:

Ismét a józan ész politikáját képviseljük.

Mint írja, a világgazdaság három év alatt gyakorlatilag kétszer is a feje tetejére állt. Meglátása szerint azon fog múlni, hogy Európa ki tud-e keveredni a rendkívüli kihívásokkal terhelt gazdasági időszakból, hogy képesek lesznek-e a józan ész talaján állva döntéseket hozni, vagy minden gazdasági kérdést és vitát elragadnak az ideológiák.

Szijjártó Péter kedden az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorának volt vendége, ahol a beszélgetés elején Szijjártó Péter politikában tett első lépéseire terelődött a szó. A külügyminiszter elmondta, hogyan lett még a kétezres években a kommunikációért felelős ember Orbán Viktor mellett. A hazai akkumulátorgyárak építése is szóba került, valamint az is kiderült, hogy a futball az a terület, ahol Szijjártó nem mindig ért egyet Orbán Viktorral.

A tárcavezetővel készült beszélgetést ide kattintva tudja meghallgatni.  • Tippek
  • Biztosítás