Gyurcsány Ferenc bejelentette a DK következő kampányát

2023.06.08. 11:45
A Demokratikus Koalíció petíciót indít az „orbáni infláció” ellen, amiről Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke számolt be a Facebookon.

„Sulykolják reggel, délben és este, hogy ők aztán nem tehetnek az egekbe szökő inflációról. Mert az ugye háborús infláció, meg brüsszeli infláció. Hogy nem szakad le az ég!?” – tette fel a kérdést Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke hangsúlyozta:

Az meg hogy a bánatban van akkor, hogy a háborúban álló országban, Ukrajnában vagy a szankciók fővárosának országában, Belgiumban sokkal kisebb az árdrágulás, mint Magyarországon? Hogy messze itt a legmagasabb egész Európában? Másokra nem hat a háború vagy a szankciók? Ott miért nem szöknek az égbe az árak? Megmondom: mert ott nem Orbán Viktor csinálja a politikát, benne a gazdaságpolitikát, amihez nyilvánvalóan semmit sem ért. Orbáni infláció van.

Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy a következő tíz napban országszerte, több mint ezer helyen lesznek utcán a támogatóik, aktivistáik, hogy „mindezt elmondják az embereknek, és hogy aláírásukkal is súlyt adjanak ebbéli felháborodásuknak, tiltakozásuknak”.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke korábban arról is beszélt, hogy milyen intézkedéseket tartanak szükségesnek.  • Tippek
  • Lakáshitel