Erre figyeljen, ha hétvégén autózik: fontos információkat közölt a Magyar Közút

2023.06.08. 08:59
A Magyar Közút arra hívta fel a figyelmet, hogy szombat déltől vasárnap délig átmenetileg szünetelnek az online szolgáltatásaik.

„A Magyar Közút Nonprofit Zrt. átfogó informatikai karbantartást hajt végre, ezért átmenetileg nem lesznek elérhetőek a társaság online szolgáltatásai szombaton, 2023. június 10-én 12 órától várhatóan vasárnap, június 11-e 12 óráig” – olvasható a közleményben.

A karbantartás ideje alatt szünetel többek között a www.utinform.hu weboldalon a korlátozások, balesetek térképi megjelenítése, a kameraképek és a társaság weboldala, a www.kozut.hu is. Aktuális forgalmi információkért a közlekedők az Útinform diszpécsereit és a vármegyei diszpécsereket telefonon érhetik el.

Szünetelni fog a kozut.hu-n keresztül elérhető e-ügyfélszolgálati felület, a www.uvreoffice.kozut.hu, melyen útvonalengedélyek kérhetők és a társaság Úttörténeti Múzeumának weboldala, a www.muzeum.kozut.hu is.

A közútkezelő munkavállalói a leállás ideje alatt e-maileket sem tudnak fogadni, azokat csak a rendszerek újraindítása után érik majd el.

A változtatható táblákat is érinti

A Magyar Közút jelezte azt is, hogy június 13-a, kedd éjszakától 14-e, szerda reggelig újabb karbantartási munkák keretében a társaság gyorsforgalmi utak felett található változtatható jelzésképű táblái állnak le átmenetileg, nemcsak a Magyar Közút, hanem a tavaly szeptember óta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezelésében lévő autópálya-szakaszokon is. Ezalatt a táblákon nem jeleníthető meg aktuális útinformáció, csak általános tájékoztatás.  • Tippek
  • Lakáshitel