Gyilkossággal és rablással fenyegetőzött egy férfi a rendőrségi segélyhívón

2023.06.08. 09:26
A Nógrád Vármegyei Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat egy 30 éves kelet-nógrádi férfival szemben, aki az ORFK segélyhívó központját felhívva a helyi dohánybolt eladójának leszúrásával és az üzlet kirablásával fenyegetőzve akart kikényszeríteni egy rendőrségi intézkedést.

A vádirat szerint a hajléktalan férfi egy Nógrád vármegyei faluban, ittas állapotban 2022 októberében hívta fel a rendőrséget az ORFK Segélyhívó Központját keresztül, és a hívást fogadó diszpécserrel közölte: ha fél percen belül nem érkezik ki a rendőrség, kirabolja a dohányboltot, és leszúrja az ott dolgozó nőt is.

A diszpécser a hívást a Nógrád vármegyei illetékesnek kapcsolta át, ahol a hívás fogadójának a vádlott újra elmondta, hogy abban az esetben, ha a rendőrség nem intézkedik, és nem megy ki a dohánybolthoz, úgy az eladónőt leszúrja és kirabolja a dohányboltot.

A vádlott az erőszakos bűncselekmények elkövetésével fenyegetéssel a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot intézkedésre kényszerítette: a rendőrök valóban kimentek a helyszínre, ahol elfogták a fenyegetőző férfit, aki letartóztatásba is került.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott a közel 285 ezer forint bűnügyi költséget is fizesse meg.

Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 2 év 6 hó börtönbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék hoz döntést, az ítéletet a vádlott letartóztatásban várja.  • Tippek
  • Hírek