Vádat emeltek egy józsefvárosi díler ellen

2023.06.08. 13:55
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 53 éves férfival szemben, aki éveken keresztül egy VIII. kerületi lakásból értékesítette a különböző kábítószereket a visszatérő vásárlói részére.

A Fővárosi Főügyészség azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádirat szerint a vádlott legkésőbb 2018 nyarától különféle kábítószerekkel – köztük amfetaminnal (speed), MDMA-val (extasy), és GLB-vel (gina) kereskedett.

A vádlott a beszerzett kábítószert egy VIII. kerületi lakásban tárolta, és előzetes egyeztetést követően általában onnan értékesítette tovább vásárlói részére.

A férfi a speedet, valamint az extasyt grammonként, illetve tablettánkként 2000-3000 forintért értékesítette, a gina nevű szert pedig üvegenként 5000 forintért árulta.

A dílerre 2022. június 17-én csaptak le a nyomozók, és a VIII. kerületi lakásban összesen csaknem 500 gramm speedet és ginát, illetve több mint 400 darab extasytablettát találtak, továbbá kábítószer-kereskedelemből származó mintegy 900 000 forint készpénzt is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség a férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz – áll a közleményben.