Újra rendesen jár hétfőtől az 50-es villamos

2023.06.09. 21:14
Hétfőtől újra jár az 50-es villamos a Határ út és Pestszentlőrinc között – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A korszerűsítés nyomán június közepétől több alacsony padlós, légkondicionált CAF-villamos jár az 50-es villamos vonalán. Budapesten már több mint 110 alacsony padlós villamos közlekedik, és a következő években állítólag további 51 érkezik.

A BKK arról is tájékoztatott, hogy a nyáron több helyen folytatódik a fővárosi villamoshálózat felújítása, többek között június 17-étől a hűvösvölgyi villamosok vonalán is átépítik a megállókat, egyes szakaszokon felújítják a vágányokat, hogy alkalmassá tegyék a szakaszt a CAF-villamosok közlekedésére.

Emiatt június közepétől iskolakezdésig az 56-os és a 61-es villamosok csak a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között járnak.

A nyári felújítás alatt a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között villamospótló buszokkal lehet majd utazni. A pótlóbuszok több helyen a buszsávban haladnak majd, emiatt közúti változások is lesznek – közölte a BKK.  • Tippek
  • Biztosítás