Csúnyán átverte a budapesti boltosokat egy csaló

2023.06.09. 13:26
Sorozatjelleggel követett el bolti csalásokat egy 46 éves férfi Budapesten. A csaló legtöbbször azt állította, hogy a tulajdonos ismerőse, amivel több mint félmillió forint kárt okozott.

A gyanúsított sorozatosan vert át embereket a fővárosban 2023 áprilisától közel két hónapon keresztül – közölte a police.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint az volt a férfi módszere, hogy az alkalmazottak előtt a tulajdonos ismerősének adta ki magát, és különböző indokokkal pénzt csalt ki tőlük.

Jellemzően arra hivatkozott, hogy a főnök küldte a bérleti díjért, és ezért kell neki a pénzt átadni.

Előfordult, hogy telefonbeszélgetést színlelve jutott a zsákmányhoz. A megtévesztett emberek fejenként több tízezer forintot adtak a férfinak – írják.

Az eljárás alatt kiderült, hogy a feltételezett elkövető összesen 10 üzletbe ment be, melyből 9 alkalommal sikerrel járt. Ezek során több mint félmillió forint kárt okozott a tulajdonosoknak.

A rendőrök többrendbeli csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a 46 éves L. Márkot, aki elismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását – tették hozzá.  • Tippek
  • Biztosítás