Borkai Zsolt rendkívüli bejelentést tett: ismét elindul a polgármesteri címért

2023.06.09. 13:42
Az ATV Heti Napló című műsorának és Sváby Andrásnak adott interjút Borkai Zsolt, ami június 11-én, vasárnap kerül adásba. Az ATV-csoporthoz tartozó naphire.hu ezzel kapcsolatban közölte: az interjúban a korábbi szexbotrányába belebukott győri expolgármester elárulta, hogy elindul a következő önkormányzati választáson 2024-ben, mégpedig független polgármesterjelöltként.

Borkai Zsolt az interjúban bejelentette: jövőre függetlenként indul Győr polgármesteri tisztségéért. 

Erős az indíttatásom, hogy megmérettessem magam a polgármesteri székért

– válaszolta az egyik kérdésre Borkai Zsolt a lap szerint.

Az is kiderült, hogy immár nem fideszesként, hanem függetlenként kíván indulni Borkai Zsolt. Elmondása szerint bár kereste korábbi párttársait, de nem érte el őket, így nem is tartja már velük a kapcsolatot.

Készen állt együttműködni

Május végén Borkai Zsoltot választották meg a Győri Atlétika Club élére. A volt fideszes polgármester akkor azt mondta, lezárta a múltat, és készen áll együttműködni a városvezetéssel.

Borkai Zsolt 2006 és 2019 között vezette a várost fideszes polgármesterként, miközben 2010-től 2014-ig Győr egyik országgyűlési képviselője is volt. Az egykori városvezető 2010. november 20-tól 2017. május 2-ig a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki pozícióját is betöltötte.

2019-ben az önkormányzati választási kampány finisében Borkai Zsolt fideszes győri polgármestert vette célba egy névtelen szerző által írt blog. Ezt követően fotókat és videót is közzétettek, ahol a polgármester egy jachton szexuális aktus közben látható. Borkai Zsolt – bár a polgármester-választást megnyerte – nem sokkal a választások után lemondott.  • Csok