Fegyverrel fenyegette meg a rendőröket, akár nyolc évet is kaphat

2023.06.09. 15:22 Módosítva: 2023.06.09. 15:22
A férfi idősebb lakótársát bántalmazta, mire a sértett kihívta a rendőrséget. Az ügyben eljáró rendőrökkel szemben agresszívan fellépő férfi ellen végül hivatalos személy elleni fegyveres erőszak miatt indítottak eljárást.

Letartóztatta a bíróság azt a nógrádi férfit, aki fegyverrel a kezében halálosan megfenyegette a kiérkező rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben pénteken.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök kedden bejelentést kaptak, hogy egy férfi bántalmazta idős lakótársát, a bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki azonban a kihangosított telefonon azzal fenyegetődzött, hogy lelövi a rendőröket, ha utána mennek.

A rendőrök a település egyik büféje előtt megtalálták a férfit, aki feléjük indult és hangosan azt kiabálta: „Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!”, és a kezében lévő fegyvernek látszó tárgyakat felemelte.

A rendőrök felszólították, hogy dobja el a kezében lévő tárgyakat, azonban a férfi ennek nem tett eleget, mire az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A férfi azzal folytatta, hogy az egyik kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd pedig egy hirtelen mozdulattal előrántotta a fegyvert és az egyik rendőr felé irányította.

A férfi ellenállását végül „célzott lövéssel törték meg a rendőrök” – fogalmazott az ügyészség. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadót a lövés a csípőjén sebesítette meg súlyosan.

A járőrök megbilincselték a férfit, majd a mentők kórházba szállították. A fegyverhasználat a parancsnoki vizsgálat szerint jogszerű, szakszerű és arányos volt. A férfi az eljáráskor nem tett vallomást. Pénteken a bíró elrendelte letartóztatását, a végzés azonban nem végleges, mert a védő fellebbezett.

A gyanúsításban szereplő fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak a törvény szerint nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – közölte az ügyészség.  • Tippek
  • Lakáshitel