Késsel támadt a korábbi élettársának családjára egy férfi

2023.06.09. 12:07
A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az élettársa testvérére és annak családtagjaira késsel támadó Csongrád-Csanád vármegyei férfi büntetésének súlyosbítására tett indítványt.

Az elsőfokú ítélet szerint az elkövető 2021 januárjában bemászott az őt elhagyó élettársa testvérének ingatlanjára, majd bejutott a házába is, ahol a konyhában magához vett egy kést, majd bement az egyik szobába, ahol élettársának rokonai aludtak, és a család tagjainak megölésével fenyegetőzött.

A férfi először a szüleik között alvó gyermeke felé szúrt, ezt a támadást a felébredő apa még kézzel elhárította, mire a támadó az apa felé fordult, és több helyen megszúrta őt a testén. A kialakult dulakodást követően az elkövető egy további családtagot is megpróbált megszúrni, azonban az nem volt sikeres – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség honlapján.

A férfit végül a fejére dobott pokróccal sikerült megfékezni, majd azt követően a helyszínről elmenekült, de másnap a rendőrségnek sikerült őt elfognia.

A gyermek apja egyebek mellett a mellkasi szúrás folytán életveszélyes állapotba került, de szerencsére túlélte az esetet, de a gyermek védelmezése közben maradandó károsodásokat szenvedett a jobb alkarján.

A Szegedi Törvényszék a férfit emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt 14 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen azonban az ügyészség fellebbezett egy súlyosabb döntést kérve.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, az elkövetett bűncselekmények minősítése törvényes, azonban a súlyosbító körülmények számára és nyomatékára figyelemmel a kiszabott szabadságvesztés lényeges súlyosbítása indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport