Újra beázott az ország hatodik legjobb gimnáziuma

2023.06.09. 15:49
Leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja korábban, de a kormány egyelőre nem adott még pénzt a felújításra. Most újra beázott az épület, amiről Szabó Tímea a Párbeszéd – Zöldek politikusa számolt be a Facebook-oldalán.

Május közepén számoltunk be róla, hogy leszakadt a plafon a békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumban, ami Magyarország hatodik legjobb gimnáziumának számít. A gyermekek viszonylag jól viselték a májusi történteket, megpróbálták „élvezni”, így egy táncos flashmobot is tartottak az épületben

Azonban a mostani nagy esőzések idején az iskola újra beázik.

Először a tantermek, majd a plafon leszakadását követően az ebédlő, valamint a lépcsőház ázott be. A legfőbb problémát pedig a „90 millió forintból toldozott-foldozott, felújításra szoruló tető” okozza a politikus szerint. 

De hiába a 90 millió forint. A kormány számítása szerint az iskola teljes felújítása 11 milliárd forintba kerülne. Az intézmény felújítása azonban továbbra is az elhalasztottak között van – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szabó Tímea szerint a kormány egyébként azt mondta a hét eleji esőzések után, hogy a munka zavartalanul folyhat az intézményben, ugyanis a korábban leszakadt álmennyezet helyét már kijavították. Bár sem az ebédlőről, sem a lépcsőházról nem tettek említést – tette hozzá.  • Tippek
  • Lakáshitel