Albertirsai gyilkosság: nem merik elmondani a tízéves fiúnak, hogy meghaltak a családtagjai

2023.07.03. 21:11
Az előző hét végén megölte feleségét és közös gyermeküket egy 35 éves albertirsai férfi, majd magával is végezni próbált. Az asszony tízéves, korábbi kapcsolatából származó kisfia máshol tartózkodott, így úszta meg a vérengzést. Neki azonban még nem merték elmondani, hogy az édesanyját és a kishúgát megölte a nevelőapja.

A gyilkosságra szombaton derült fény. A korábban katonaként szolgáló férfi, N. Arnold felhívta a rendőrséget, és közölte, mit tett, majd végezni próbált magával is, de nem járt sikerrel.

A rendőrök később elkapták, és kórházba szállítottak, ahol fegyveres őrizetet kapott. A gyilkosságról azóta újabb részletek is kiderültek, többek között a férfi előéletéről, és arról is, hogy valójában már pénteken végezhetett családtagjaival.

A gyilkosság idején a férfi feleségének korábbi kapcsolatából származó, 10 éves kisfia a vér szerinti apjánál tartózkodott, és még mindig ott van. A Blikk úgy értesült az édesapa ismerőseitől, hogy

a tízéves kisfiúnak még mindig nem mondtak semmit a tragédiáról.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus azt mondta a lapnak, a legfontosabb az, hogy a tízéves gyermek mielőbb pszichológiai segítséget kapjon, és nagyon oda kell figyelni arra, miként közlik vele a halálhírt.

„Egy tízéves gyermek már képes úgy értelmezni a veszteséget, a halált, mint egy felnőtt ember. Ideális esetben a hozzá legközelebb álló személynek kell elmondania a rossz hírt. A brutális részletek említése nélkül csak annyit, hogy baleset történt, és sajnos már nem fognak visszajönni többé” – magyarázta a pszichológus, hozzátéve, a krízisállapot megszűnése után lesz csak lehetőség a trauma és a gyász feldolgozására.

lap szerint a fiú édesapja is sokkos állapotban volt a történtek után. A helyszínelés közben, szombat délután magából kivetkőzve, sokkos állapotban próbált meg átmászni annak a háznak a kerítésén, ahol a gyilkosság történt, de a rendőrök elállták az útját. 

Ezt lehet tudni a gyanúsítottról

A gyilkos indítékairól egyelőre nincs információ. Annyit lehet tudni, hogy a feleségével három éve költöztek Albertirsára, ezután született meg a közös gyermekük. Később a férfi agresszívvé vált, és bántotta a nőt, aki – a szomszédok szerint – távoltartást is kért a bíróságtól. Egyik szomszédjuk szerint a nő nemrég panaszkodott neki arról, hogy a férje bántotta, miközben a férfi pár napja azt mondta, hogy elajándékozza a kutyájukat, mintha már készült volna a tettére.

A Blikknek nyilatkozott N. Arnold egy régi barátja, aki azt mondta, hogy a férfi „három éve szerelt le, előtte az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredében szolgált matrózként a Dunán, külhoni szolgálatban nem vett részt. A flottánál például ő szállította a búvárokat, ha találtak világháborús bombákat a folyóban”.

Rengeteg barátja volt, mindenki szerette, jelenleg képtelenek vagyunk elhinni, hogy ezt a szörnyűséget elkövette

– mondta.

A lapnak sikerült beszélnie a férfi Győr-Moson-Sopron vármegyében élő édesanyjával is, de ő nem kívánt nyilatkozni. Egyesek szerint N. Arnold a gyilkosság után még hazamehetett anyjához, és csak azután adta fel magát a rendőröknél.

Kedden döntenek a letartóztatásáról 

A Blikk szerint a gyanúsított már nincs kórházban, hanem egy fogdán őrzik, és kedden a Budapest Környéki Törvényszékre szállítják, ahol döntenek a letartóztatásáról. Kérdés, hogy a bíróságon mit fog mondani, eddig ugyanis – a lap információi szerint – nem tett vallomást.