Ellopták a debreceni nagytemplom ablakpárkányait

2023.07.12. 12:46
Lopással gyanúsítják azt a két férfit, akik február 9-én éjjel megrongálták a debreceni nagytemplomot. A gyanú szerint egy 50 éves férfi és 32 éves társa réz ablakpárkányokat lopott a debreceni nagytemplom épületéről – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság szerdán.

Az 50 éves férfi harapófogóval feszített fel három ablakpárkányt, többet megrongálva, miközben 32 éves társa a templom környékét figyelte, hogy ne zavarják meg őket. Mint kiderült, másnap egy helyi MÉH-telepen eladták az ablakpárkányokat.

Az idősebb férfit február 13-án fogták el a járőrök, míg társát másnap állították elő. Kihallgatásukon mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrök felkeresték a telepet is, ahol sikerült lefoglalniuk az összes leadott rézlemezt.

A nyomozók a páros mindkét tagját őrizetbe vették, majd letartóztatták. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást velük szemben – írja a police.hu.

Júniusban arról adtunk hírt az Indexen, hogy Debrecen főterén vandálok megrongálták a vakok és gyengénlátók segítségére kihelyezett térplasztikát – három nappal annak felállítása után.