2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Nem akarta beengedni, majd meg is ütötte a vendéget egy biztonsági őr

2023.07.17. 10:15
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki biztonsági őrként bántalmazott és hanyatt lökött egy, a szórakozóhelyre betérni kívánó vendéget.

A vádirat szerint a biztonsági őr 2021. szeptember 4-én éjjel egy VII. kerületi szórakozóhelyen dolgozott, ahol feladata volt az érkező vendégek beengedése is.

A belépésre várakozó sorba beállt a sértett férfi a barátaival, és előkészítette okmányait, amelyeket a belépéskor a biztonsági őrnek ellenőriznie kellett. Az őr, amikor megtekintette a társaságban legelöl álló sértett iratait, közölte vele, hogy nem fogja beengedni, és emellett lökdösni is kezdte.

A megtámadott az elkövető elutasítását és lökdösését ekkor tudomásul vette, nem szólt ellene semmit, csak a karjait tárta szét, jelezve, hogy nem érti a vádlott viselkedését.

Ezt követően a sértett és társasága azt kezdte kérdezgetni a vádlottól, miért nem engedi be a sértettet, mire az őr a sértettre támadt, nagyobb erővel kezdte lökdösni, átkarolva eltolta, illetve a most már védekező vendéget meg is ütötte.

Az ütéstől megtántorodott férfit a vádlott ismét mellkason lökte, aminek hatására a sértett hanyatt esett, és feje hátsó részét a járdába ütve elvesztette az eszméletét.

A vádlott ezt követően távozott a helyszínről, míg az eszméletlen sértettet a szórakozóhely szerződött mentőápolója elsősegélyben részesítette a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig. 

Az elszenvedett ökölcsapás és fejének földhöz csapódása következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, azonban az azonnal megkapott orvosi ellátásnak is köszönhetően végül nem került életveszélyes állapotba.

A Fővárosi Főügyészség a 23 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására és biztonsági őri foglalkozástól eltiltásra tett indítványt a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott vádiratában.