18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Feleségét verte, lányát molesztálta egy sopronkőhidai férfi

2023.07.24. 10:36
A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak a férfinak, aki hosszú időn keresztül testileg és lelkileg is bántalmazta a családtagjait, szexuálisan molesztálta a kislányát.

Az ítélet szerint a házaspár egy sopronkőhidai lakásban együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és a 2012 áprilisában született fiukat. A házasságuk 2008. évtől megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált feleségével, megverte, lelkileg gyötörte.

Mindezeknek a gyerekek is szem- és fültanúi voltak, sírva kérték apjukat a cselekmény befejezésére. A férfi a gyerekeket sem kímélte, nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket, megalázóan beszélt velük. Amikor az anya a védelmükre kelt, őt ezért is bántalmazta. 

A gyerekek gyakran éhesen érkeztek meg az óvodába, iskolába, a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről. Mindezek miatt 2018 nyarán a testvérek hátizsákkal „világgá mentek”, amit egy szomszéd észlelt, és hazakísérte őket. A férfi 2015. évtől 2018. év őszéig fenyegetéssel szexuális cselekmény elvégzésére is kényszerítette a lányát, írja közleményében az ügyészség.

A Győri Törvényszék az apát 11 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az apa szülői felügyeleti jogát a két gyermek vonatkozásában megszüntette.

A törvényszék az anya bűnösségét is megállapította kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, és ezért őt 1 év 7 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentés, míg az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi nemcsak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi kötelezettségét megszegve egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket, pokollá téve gyermekei életét. Mindezekre figyelemmel a férfi büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”