Nemzetközi díjat nyert két magyar bonbon
A nyertes termékek elkészítője, a Bonbonier Chocolate manufaktúra csokoládémestere, Erdélyi Nóra nyilatkozott a versenyről és annak eredményeiről az InfoRádiónak.
Elmondta, a két győztes termék a fahéjas forró csokoládé, valamint az oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbon, ami elmondása szerint
egy nagyon különleges, egyedi, feketetea-alapra készült a manufaktúra legnépszerűbb oolong-málna-rózsa teájának a csokoládéval való összekeverésével.
A csokoládémester elmondta azt is, hogyan készítette el ezt a különleges édességet. Elárulta, a bonbon alapjául szolgáló teát tejszínben főzte ki, így gazdag és egyedi ízű krémet kapott. Ezt tovább bolondította egy kevés ropogós pralinéval, és ezzel olyan ízbombát alkotott, ami teljesen elvarázsolta a nemzetközi zsűrit.
A forró csoki díjazása meglepte a csokispecialistát, ugyanis elmondása szerint a manufaktúra eddig még soha nem nyert díjat ebben a kategóriában.
Véleménye szerint a siker mögött a fűszeres fahéjas íz áll, amivel a csokoládédarabokat vonták be. A szemeket csak a bevonás után oldották fel a forró tejben, és ezáltal egy különlegesen fűszeres forró csoki lett a végeredmény.
Hozzátette, hogy ecuadori csokit használtak az ital elkészítéséhez, ami egy nagyon magas minőségű, 73 százalékos kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé.