Megjavították a felsővezetéket a győri vasútvonalon, ismét járnak a vonatok

2023.09.19. 13:40
Megsérült egy felsővezeték kedd délután a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonal szárligeti szakaszán. Az érintett nemzetközi vonatoknak a fennakadás végéig várniuk kell. A MÁV közlése szerint a hibát hamar sikerült korrigálni, így a vonatok ismét az érvényes menetrend szerint közlekedhetnek.

Szárligeten megsérült a felsővezeték, azonban a hibát húsz perc alatt sikerült elhárítani – számolt be közösségi oldalán kedd délután a Mávinform. A MÁV az Indexet arról tájékoztatta, hogy a történtek nem okoztak nagyobb fennakadást, a vonatok így újra az érvényes rend szerint járhatnak.

A Győrből 12.38-kor Szárligetre induló S10-es vonat csak Tatabányáig közlekedik, valamint a Szárligetről 14.07-kor Győrbe induló S10-es vonat csak Tatabányától közlekedik. 

A kimaradó szakaszon az S10-es, S12-es pótlóbuszokkal lehet utazni – tették hozzá.

Három hónapos vágányzár a győri vonalon

Ahogy beszámoltunk róla, a MÁV szeptember 18-tól megkezdi a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom fővonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszának tervezetten a decemberi menetrendváltásig tartó felújítását. 

A három hónapos vágányzár ideje alatt három ütemben végzik a vágányok karbantartását.

Az első ütemtől, 18-án, hétfőtől jelentősen módosul a vonatok menetrendje. A belföldi járatok esetében 20-30 perccel, a nemzetközi vonatok esetében pedig egy órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. Egyes személyvonatok helyett pótlóbuszok fognak közlekedni Tatabánya és Biatorbágy között.

A három ütemre felosztott, közel három hónapig tartó munkálatok magukban foglalják a sínek, betonaljak cseréjét, az ágyazatrostálást, vágányszabályozást, az alépítmény (vasúti töltés, bevágás) helyreállítását, valamint szám szerint hat felsővezeték-tartóoszlop lecserélését.