Több napra leáll az egyik legnagyobb magyar bank

2023.09.21. 15:17
Az MBH Bank égisze alatt egységesítenek három nagy hazai bankcsoportot. Azonban az informatikai átállás is szükséges ehhez, ami fennakadásokat okozhat a bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján és az azt megelőző, valamint követő napokban.

„A Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. többlépcsős egyesüléséből létrejött Magyarország második legnagyobb hitelintézete, az MBH Bank Nyrt., 2023. május 1-jén. Az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az informatikai rendszerek harmonizálására kerül sor” – olvasható a bank közleményében.

Az átállási időszak teljes ideje alatt:

  • zavartalanul biztosítják a digitalizált kártyahasználatot, az ATM-hálózaton keresztül megvalósuló készpénzfelvételt,
  • a (POS) terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlást, 
  • valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS), azaz a bankkártyahasználat a tervek szerint zavartalan lesz.

Azonban az átállás ideje alatt leállást tapasztalhatnak az ügyfelek többek között bankfiókjaik nyitvatartásában, elektronikus csatornáik elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban (mind a küldést, mind a fogadást illetően).

Továbbá az MBH Bank bankfiókjai:

  • 2023. szeptember 29-én (pénteken) egységesen 12:30-ig tartanak nyitva,
  • 2023. október 2-án (hétfőn) teljes bankszünnap miatt zárva tartanak,
  • 2023. október 3-án (kedden) délelőtt fiókjaik zárva tartanak, 12 órától pedig a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek.

A Direct Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők. A Videóbank szolgáltatás 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem érhető el.

A volt MKB Bank-ügyfeleket érintő további leállásokról (ATM és bankkártya; Fizetésforgalom; Befektetési szolgáltatások) a pénzintézet honlapján ad részletes és pontos tájékoztatást – írják a közleményben, amit a 24.hu vett észre.  • Tippek
  • Hitelkártya