Megvan a nehézgépjárműves rodeó végeredménye

2023.09.22. 20:14
Múlt héten lezajlott a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nagy múlttal rendelkező nemzetközi V4 rodeóverseny országos döntője, melyben a Magyar Közút legjobb gépkezelői mérték össze tudásukat szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárműveikkel egy kiépített akadálypályán.

Pintér Gergő, a pápai mérnökségről ismét bizonyította tehetségét, immár harmadjára ért el harmadik helyezést.

Őt követte a második helyezett Nagy Zoltán a zalaegerszegi mérnökségről, harmadik helyezettként pedig Szendi Ferenc a sátoraljaújhelyi mérnökségről. A három kiemelkedő gépkezelő ezzel esélyt kapott arra, hogy Magyarországot képviselhesse a visegrádi négyek között megrendezett nemzetközi döntőn 2023. október 4–5-én a csehországi Pilzenben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mind a 19 vármegyében előselejtezőket tartott, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője szeptember 14-én, Szigetszentmiklóson mérte össze tudását.

A rodeóverseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak.

A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson – írta közleményében a Magyar Közút.

2019 óta minden évben magyar versenyző is dobogóra állhatott a nemzetközi döntőn, a legutóbbi, 2022-es versenyen pedig az első és második helyet is magyar közutas hozta el, így idén is biztosan van kiért és miért szurkolni.  • Tippek
  • Hitelkártya