Tavaszias idővel indul az október, de érhetnek minket meglepetések

2023.10.01. 06:08
A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul. Egy-egy zápor azért előfordulhat, illetve köd is kialakulhat.

A keleti országrészben este még felhős lehet az ég, és egy-egy zápor sem kizárt, majd lassan ott is felszakadozik a felhőzet. Hajnalra a középső tájakon – egy összeáramlás mentén – alacsony szintű felhőzet képződhet, illetve foltokban köd is kialakulhat. 

Az északias szelet élénk, főként északkeleten akár erős lökések is kísérhetik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, ugyanakkor a derült, szélvédett északi völgyekben 5-8 fokig is lehűlhet a levegő.

A múlt hét változékony, a hétvégén kimondottan csapadékos időjárása után a héten visszatért a száraz idő, jól lehet haladni az őszi betakarítással.

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de az érzékenyek körében még keringési panaszok, vérnyomásproblémák és fejfájás is előfordulhat. Emellett száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

Jövő hét elején még jobb idő lesz

Hétfőn sok napsütés lesz, időnként megjelenhetnek felhők, de csapadék sehol sem várható, ahogyan szél sem.

Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel még hideg lehet, de délutánra 21 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Kedden hasonló lesz a reggel, de ködösebb is lehet. A délies szél többfelé élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

A nagyrészt csapadékmentes időjárás a jövő hét közepéig folytatódik, bár szombaton egy gyenge hidegfront okozhat néhol kisebb esőt, záport, és vasárnap a hőmérséklet is visszaesik pár fokkal.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras