Donáth Anna: Elfogadhatatlan a vendégmunkások elleni gyűlöletkeltés

2023.10.01. 12:25
A Momentum EP-képviselője úgy fogalmazott, hogy a Jobbik és a Mi Hazánk által használt „migránsmunkás”, „vendégmunkás-bűnözés” kifejezések csak az idegengyűlöletet szítják.

Pénteken Orbán Viktor a Kossuth rádió  Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt, az általa elmondottakra pedig a Kormányinfót követően így reagált a Jobbik: 

Orbánéknak köszönhetően lassan szinte minden településre a magyar munkaerőt lecserélő, a béreket letörő, hosszú távon pedig a kulturális egységünket megbontó ázsiai migránsmunkás érkezik, ezzel a magyar nemzeti érdekek helyett idegen érdekeket szolgál a kormány

– részletezte a párt közleményében. Hozzátették, ezzel migránsmunkásszállót csinálnak hazánkból, miközben külföldre űzik honfitársainkat. 

Donáth Anna szerint az ilyen és ehhez hasonló kijelentések kártékonyak, az idegengyűlöletet szítják. „A vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát. Magyarországnak nincs szüksége vendégmunkások tömegeire. És nincs szükség azokra a mérgező akkumulátorgyárakra, ahol ezek az emberek dolgoznának. De nincs szüksége az országnak a mérgező idegengyűlöletre sem, amelyet a Fidesz és a Mi Hazánk után a Jobbik is egyre több alkalommal képvisel” – emelte ki a Momentum EP-képviselője Facebook-posztjában.

Rámutatott, az Ázsiában toborzott, kiszolgáltatott helyzetű és pusztán dolgozni akaró vendégmunkások nem tehetnek arról, hogy a kormány rájuk akarja építeni a következő évek gazdaságpolitikáját.