65 millió forint prémiumot osztott ki Karácsony Gergely a BKV és a BKK vezetőinek

2023.10.03. 19:25 Módosítva: 2023.10.03. 19:39
Összesen három BKK-s, valamint hat BKV-s vezető kapott prémiumot. Ezek összege elérheti a 65 millió forintot, ha igaz a hír. Emellett a lap szerint Karácsony Gergely döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. A Fővárosi Önkormányzat megkeresésünkre válaszolva közölte, hogy mi indokolta a prémiumot.

Karácsony Gergely főpolgármester még júliusban engedélyezhette a jutalmakat – írja a Magyar Nemzet. Jutalomban részesült a lap szerint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nél:

  • Walter Katalin vezérigazgató (9,96 millió forint),
  • Szarka Zsolt operatív vezérigazgató-helyettes (8,8 millió),
  • Diószegi Ágnes ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettes (8,8 millió forint).

A BKV Budapesti Közlekedési Zrt.-nél pedig a hírek szerint:

  • Bolla Tibor vezérigazgató (9,6 millió forint),
  • Bátora László gazdasági vezérigazgató-helyettes (8,64 millió),
  • Szedlmajer László autóbusz- és trolibusz-üzemeltetési vezérigazgató-helyettes (5,6 millió),
  • Takács Péter vasúti üzemeltetési vezérigazgató-helyettes (8,6 millió forint) prémiumban részesülhet.

Karácsony Gergely a lap szerint döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Így Kálmán Zsolt 2,76 millió, Herczeg József pedig 2 millió forint prémiumot kaphat.

Eszerint a BKK, illetve a BKV felső vezetői összesen nagyjából 65 millió forint prémiumot vehetnek fel.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályát, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Ezt válaszolta a Fővárosi Önkormányzat

Frissítés: A budapesti vezetés megkeresésünkre válaszolva első körben emlékeztetett arra, hogy a főváros közlekedési cégei jóval kevesebb pénzt visznek haza havonta, mint a MÁV vezetői, valamint azt is megjegyezte, hogy a főváros részéről elvárások is vannak, aminek teljesítése esetén jogosultak csak a vezetők a prémiumra.

A főváros közlekedési cégei nagyjából tízszer annyi ember utazásáért felelnek, mint a MÁV, vezetőik alapbére azonban csupán a fele a MÁV-vezetők alapbérének. A sajtóhíresztelésekkel szemben a főváros munkatársai nem jutalmat, hanem prémiumot kaptak, amelyre csak konkrét célkitűzések teljesülése esetén jogosultak. A budapesti közösségi közlekedés minőségét a Covid, az energiakrízis és a száguldó infláció ellenére is fenntartották, sőt javították. Ez, sajnos nem mondható el az állam által fenntartott szolgáltatásokról

– írták válaszukban.

Mint ismeretes, a Fővárosi Önkormányzat az utóbbi hónapokban a csőd szélére került. Szeptemberre viszont Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint pozitívba lendült át a mérleg, így elkerülték a csődöt. Korábban azt is megírtuk, hogy azonnali jogvédelmet kapott Budapest a kormánnyal szemben a bíróságtól.  • Hírek
  • Babaváró hitel