Gyilkossság Borsodnádasdon: letartóztatták a gyanúsítottat

2023.10.06. 14:27
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok alapján szerdán megölt egy idős nőt Borsodnádasdon.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított egy téglával betörte a sértett házának ablakát, majd behatolt az épületbe. A férfi,

miután megölte a zajra felébredő idős nőt, kutatni kezdett az ingatlanban, majd a magához vett készpénzzel és mobiltelefonnal távozott a helyszínről.

Mint írták, a gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására. Ez a bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható büntetésre figyelemmel a gyanúsított esetében fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye. Ezen felül a terhelt előélete alapján alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el – közölték.