2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Orbán Viktor felmentette a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját

2023.10.09. 21:49
Béres János altábornagyot a minisztérium közleménye szerint saját kérésére mentette fel a miniszterelnök. Még közel egy hónapig marad hivatalában.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a mai napon – 2023. november 5-ei nappal – kérésére felmentette beosztásából Béres János altábornagyot, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját.

A honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke megköszönte Béres altábornagynak a katonai nemzetbiztonság érdekében végzett kiemelkedő szolgálatát.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a főigazgatói beosztás betöltésére Tajti Norbert tábornokot javasolja – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Államtitkár vette át az irányítást

Ahogyan arról már beszámoltunk, 2023. május 1-jétől államtitkár irányítja a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatot.

„A jelenlegi háborús helyzetben jelentősen felértékelődött a hazánk kiber- és fizikai biztonsága ellen irányuló törekvésekkel szembeni hatékony fellépés, amelyben kulcsfontosságú a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) szerepe. Annak érdekében, hogy a szolgálat ebben a feladatban megfelelő súllyal vehessen részt, szervezeti átalakításra volt szükség” – derült ki a tárca akkori közleményéből.

ENNEK MEGFELELŐEN MÁJUS 1-jéTŐL A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM KERETEIN BELÜL ÁLLAMTITKÁR IRÁNYÍTJA A KATONAI NEMZETBIZTONSÁGI SZOLGÁLATOT (KNBSZ).

A minisztérium szerint az átalakítás tovább erősíti a szolgálat fő célkitűzéseit, a politikai és katonai döntéshozatal és a nemzeti érdekérvényesítő képesség támogatását, valamint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség törvényes működésének biztosítását.