Pályahiba miatt késnek a vonatok az egyik forgalmas vonalon

2023.10.13. 12:34
Pénteken 11 órától egy pályahiba elhárítása miatt késnek a vonatok a MÁV tájékoztatása szerint. A ceglédi vonalon 10-25 perccel hosszabb menetidőre és vonatkimaradásokra kell számítani.

Pénteken 11 órától pályahiba helyreállítása miatt Pestszentlőrinc és Vecsés között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán.

Forgalmi változások az alábbiak:

  • A Nyugati pályaudvarról minden óra 38-kor Monorra induló S50-es vonatok kimaradnak.
  • A Nyugati pályaudvarról minden óra 03-kor induló Z50-es vonatok Monorig az óra 08-kor induló S50-es vonatok menetrendje szerint közlekednek, Monortól a Z50-es vonatok kb. 20 perces késéssel indulnak tovább Cegléd felé.
  • A Monorról minden óra 07 perckor a Nyugati pályaudvar felé induló S50-es vonatok kimaradnak.
  • A Cegléd felől érkező Z50-es vonatok Monortól az óra 37-kor induló S50-es vonatok menetrendje szerint közlekednek tovább a Nyugati pályaudvar felé, ezért Cegléd és Budapest között 25 perccel nő meg a menetideje a vonatoknak.

Korábban Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatója, közlekedési és város-mobilitási szakértő azt mondta: az összeomlás szélén van a MÁV.

Frissítés

Időközben frissítette bejegyzését a Mávinform. Ebben a késésekről nem esett szó, de kiderült, hogy a pályahibát elhárította a vasút társaság.

Elhárították a pályahibát, Pestszentlőrinc és Vecsés között már nincs korlátozás. 13:30-tól a Nyugati pályaudvarról és Monorról is az eredeti menetrend szerint indulnak a vonatok

– írták.

Csütörtök délelőtt a MÁV közösségi oldalán közölte, hogy a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között nem járnak a vonatok, mivel eltört a sín. Ez az ország egyik legforgalmasabb szakasza, ami érinti a debreceni, szegedi, nyíregyházi távolsági vonatokat és a monori, ceglédi, lajosmizsei elővárosi vonatokat egyaránt. 

Vitézy Dávid az eseményhez kapcsolódóan osztotta meg gondolatait a MÁV működéséről. Közösségi oldalán leírta, hogy már évek óta figyelmeztették a cég vezetőségét arról, milyen kritikus állapotban van a budapesti törzshálózat.