2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Kihallgatták volna a Hableány áldozatain áthajózó ukrán kapitányt, de légiriadó miatt nem tudták

2023.10.16. 12:54
Életeket menthetett volna az az ukrán kapitány, aki áthajózott a 2019 májusában elsüllyedt Hableány utasain. T. F. az ügyészség szerint 27 ember haláláért felelhet, mivel a rádióforgalmi adatok alapján is értesült a történésekről. A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn hallgatta volna ki a kapitányt, aki nem tudott megjelenni az eljárási napon.

2019. május 29-én este, 21 óra után történt a Hableány tragédiája, amikor is a hajó elsüllyedt a Margit híd egyik hídnyílásánál, a pesti oldalhoz közeli mederpillérnél. A szerencsétlenségben 27-en meghaltak – a 35 utasból –, hetet sikeresen kimentettek, egy embert pedig még mindig eltűntként tartanak nyilván.

A vádlott T. F. azt a hajót kormányozta, amelyik a tragédiát okozó Viking Sigyn szállodahajóval párhuzamosan haladt a katasztrófakor, mégsem segített a túlélők kimentésében, sem az áldozatok felkutatásában.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn online hallgatta volna meg az ukrán kapitányt, aki légiriadóra hivatkozva nem jelent meg.

Az oroszok éjszaka dróntámadást indítottak Ukrajna ellen, így a mai napon akadozik az áramellátás és ezáltal az internet is az országban. A tárgyalást jelenleg késleltetik, a légiriadó végén dönti el a bíróság és a BRFK V. kerületi kapitánysága, hogy megtartják-e ma a kihallgatást – tudta meg a Blikk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport